13 Ocak 2013 Pazar

Ruhun Yapısı


RUHUN YAPISI

 

İnsan ya da hayvanların enerji yapıları basit değildir. Bir çok şifacı yedi kundalini chakranın ve dört aura bedenin farkındadır ama bunlar karmaşık ve çok etkileyici bir yapının sadece başlangıcıdır. Fiziksel bedenimiz, çok büyük bir buzdağının ip ucudur.

 

Varlığımızın belki de %95’i görünmez, tariflenemez ve bilinmezdir. Ekte ki anlatımlar, benim eksik anlayışımla bilinmeyen anatomiyi ifade edebilme girişimimdir. Bir çok şifacı chakraları, aura bedene bağlı iyileşme işlevi ile ve aura bedeni birarada tutan mağbetler olarak vurgularlar. Ben, kundalini ve hara çizgisi üzerindeki chakralardan sadece kısaca ve idare eden bedenleri ile bağlantıları açısından inceleyeceğim. Chakralar ve hara çizgileri ile ilgili daha kapsamlı tanımlamalar benim “Psyshic Healing with Spirit Guides and Angels” adlı kitabımda bulunabilir.

 

Fizik bedenimize en yakın olan eterik, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedenler, insan ve hayvanların günlük yaşam ve fonksiyonları açısından çok önemlidir. Fakat aynı zamanda, içten dışa doğru daha yüksek oktavlarda ki dış bedenleri bağlamaları açısından da büyük önemleri vardır. Yeryüzü bilinci, yeryüzündeki hayatımız için gereklidir ama günlük hayatta daha az farkında olduğumuz ruhsal bilinç evreleri de gereklidir. Kişiliğimizi oluşturan “ben”, dış aura bedenler ile bağlı ve bağlantılıdır. Bunları fizik bedene en yakın dört enerji seviyesine getirmek ve bilinçli farkındalığı sağlamak, ruhsal büyüme ve geniş kapsamlı karmik iyileşmeyi oluşturacaktır.

 

Eterik Beden

Fizik bedene en yakın başlayan enerji seviyesi, Eterik Bedendir. Bu aura tabakası, fiziksel bedenin enerji ikizi olarak bilinen Eterik Çifti kapsar. Fizik bedende meydana gelen her şey önce Eterik Bedende meydana gelir ve eterik çift, fiili farkındalıktan önceki çocukluk evresidir. Eterik seviyeyi etkileyen iyileşme, fiziki sağlıkta ki ve Fizik Bedende ki değişikliği ortaya çıkarır. Kundalini chakraları Eterik Bedende yeralır ve Ka Mağbeti Fizik Bedeni, Eterik Bedene bağlar. Kundalini enerji çizgisi üzerindeki kök chakrası,hara çizgisi üzerindeki perineum chakrası ile bağlıdır ve böylece Eterik Beden bir sonraki enerji seviyesine bağlanır. Yedi Kundalini Chakrası, enerji anatomisinde en çok bilinen bölümdür. İnsanlarda, dikey olarak vücudun alt bölümünden, önde ve arkada omurga hizasında hareket ederler. Hızla bunların üzerinden gideceğim;

 

Kök Chakrası, kuyruk sokumunda yeralır. Hayat gücü enerjisini, fiziksel kimliği ve varoluşu/hayatta kalmayı belirler. Rengi kırmızıdır. Enerji vermenin ilk-alt basamağıdır, eterik bedenin mavi kopyasıdır (plan, proje aşaması).

Karın Chakrası, göbeğin altında yeralır. Yaratıcılığı, cinselliği ve doğurganlığı düzenler. Rengi turuncudur. Eterik bedene enerji geçiren ikinci basamaktır.

Solar Plexus, üçüncü chakradır ve en alttaki kamurgaların arasına yerleşmiştir. Rengi sarıdır ve eterik bedene enerji geçiren üçüncü ve en son chakradır. Zihin bilincini, mantıklı düşüme işlevini ve fizik algıyı düzenler.

Kalp Chakrası, göğüs kemiğinin ortasında yeralır. Rengi yeşil veya pembedir. Astral/Duygusal Bedenin enerjisini, aşağı/içe doğru geçirir ve hara çizgisi üzerindeki timus (thymus) chakra ile hara çizgisi/Duygusal Bedeni bağlar. Astral ikiz, Eterik ve Duygusal Beden chakralarına bu bağlantı ile katılır. Burası, şefkat, sevecenlik ve evrensel sevginin/askın merkezidir; kişiye kendini diğer insanlarla bağlılığı duygusunu getirir.

Boğaz Chakrası, açık mavi renktedir ve boğazda yeralır. Ruhsal Bedene enerji veren ilk basamaktır. Kişinin doğruyu ifade edebilme yeteneğini, artistik yaratıcılığı ve empati ile beden dilini ifade eder. Chakraların en karmaşık olanıdır çünkü kişinin “ben” farkındalığını alır. Fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedenin tam mavi kopyasıdır.

Üçüncü Göz Chakra, anlın tam ortasında yeralır. Rengi çivit mavidir. Üçüncü göz, fizik görüşü, telepatiyi ve gaipten haber verme (medyumluk) özelliklerini belirler. Kişisel bilinci, dünya bilincini (kolektif evren bilinci) ve evrensel bilinci (galaktik ya da evrensel bilinci) geçirme basamağıdır. Karmik açılma/arınma ve rahatlama bu seviyede gerçekleşir ve dört alt bedene hareket eder.

Taç Chakra, başın üzerinde yeralan üçüncü ruhsal beden chakrası ve son kundalini chakrasıdır. Genellikle mor renk ile tarif edilir. Fizik ötesi bilinç ve ruhsallık/maneviyat burada yeralır. Tüm ruhsal iyileşmeler, enerji dengeleme, mağbet temizleme ve DNA iyileştirme ...vb. dahil olmak üzere, en yakın fiziksel enerji sistemine bu noktadan giriş yapar. Tüm günlük bilincin ötesinde ruha ve ruh ötesine gerekli olan enerji bu basamaktan verilir.

 

Bunlar, Kundalini Chakralardır ancak bu chakraların arkalarından da söz etmek gerekir. Bu chakraların arkalarında yeralan chakralarda, bedenin ön yüzündeki chakralar gibi işleyen ve diğer dış beden enerjilerinin alış noktaları olan chakralardır. Özellikle kalp chakrasının arkasındaki yer, astral ikizin eterik çift ile birleştiği, Üst Benin astral ikizle, Öz Benin Üst Benle, Üst Ruhun / Tanrısal Benin Öz Benle birleştiği yerdir. Kişinin şahsi tanrıçası da burada bağlıdır. Bu benlik enerjisi ile ilgili daha fazla bilgi, ileride verilecektir. Kalp chakrasının arka bağlantısı “Gümüş Kordon” (Silver Cord) dur.

 

Duygusal / Astral Beden

Eterik Bedenden sonra gelen enerji basamağı Duygusal Bedendir ki; astral düzlemde daha dışta ki enerji tabakalarına ve astral ikize bağlanır. Duygusal beden hara çizgilerini ve hara çizgisi chakralarını kapsar; Eterik Beden/kundalini çizgisi ile direk olarak kök, timus chakra/kalp chakrası ve kişisel dönüşüm noktası/taç chakrası bağlanır. Eterik Mağbet, Eterik Bedeni Duygusal/Astral Bedene, timusu kalbe bağlar. Duygusal beden üzerinde 13 hara chakrası vardır ve kısaca şunlardır;

 

Kişisel Dönüşüm Noktası / Ruh Yıldızı (Transpersonal Point / Soul Star), taç chakrası üzerindedir. Rengi şeffaftır. Merkezi dıştaki bedene hayat gücü enerjisi verir, en yakın fiziksel enerji sistemine güç sağlar.

Görüş Chakraları (Vision Chakras), iki gözün arka tarafında yeralan bir çift chakradır. Bu chakraların rengi gümüş rengidir. Onlar sayesinde fiziksel iyileştirmelerde, gözler bir lazer gibi kullanılabilir.

Nedensel Beden Chakrası (Casual Body Chakra), kafatasının dibinde yeralır. Rengi ya canlı kırmızı-menekşe ya da gümüş-mavidir. Burası kanalize olmanın ve açığa çıkarmanın merkezidir. Yüksek bene geçişimiz nedensel beden ve üçüncü göz (kundalini) chakraları ile olur. Yüksek ben boğazdan alınır, kalp chakrasının arkasında Astral ikiz ile bedene bağlanır.

Hara Çizgisi Timus Chakrası, göğüs kemiğinden yüksekte, kundalini kalbin hemen üzerindedir ve hara ile kundalini enerji bedenin temel bağlantısıdır. Duygusal Beden ötesinde ki astral ikize geçiş, bu bağlantılı çift chakralar sayesinde olur. Timus chakrasının rengi, su rengidir. Duyguların serbestliğini sağlar, duyguları açığa çıkarır ve fiziksel bağışıklık (immune) sistemini korur.

Diafram Chakrası, kundalini solar plexus ve kalp chakralarının arasında ve geride yeralır. Diafram chakrasının rengi sarımsı yeşil ve amacı hara çizgisinin arındırılması (detoxification) ve duygusal değişikliktir.

Hara Chakra, göbeğin altında, kundalini kök ve karın chakraları arasında ve geride yeralır. Rengi turuncu-kahverengi ya da altın rengidir. Amacı, kişinin kendi hayat amacını ortaya çıkarmasıdır.

Perineum Chakra, fiziksel olmayan duygusal seviyede anüs ve vajina arasında yeralır. Rengi kestane rengidir. Amacı fiziğin, fizik ötesine/doğa üstülüğe ulaşmasıdır. Eterik ve Duygusal Bedenler, bu merkezde de birleşirler.

Hareket Chakraları, hara çizgisi üzerindeki diğer chakralardır ve iki küçük çift olarak dizlerin arkasında yeralırlar. Kişinin kendi hayat yolunda yürümesine yardım ederler. Orman yeşili ya da sarımsı-kahverengindedirler.

Zemin/Yer Chakraları, ayakların tabanında bulunan diğer çift chakralardır. Renkleri kahverengidir. Bu chakralar, fiziksel vücut bulmanın ruh ile bağlantısını sağlarlar.

Yeryüzü Chakrası/Yeryüzü Yıldızı, ayakların altındadır. Rengi parlak siyahtır ve amacı kişinin evrenle olan ilişkisini dengede tutmaktır.

 

Duygusal Beden, astral düzleme geçitler içerir ki bu geçitler ruhun başka evrenlere yolculuk edebileceği geçitlerdir. Ayrıca astral ikize de ev sahipliği yapar. Bu özgür çocuk-ben (eterik çiftte ki çocuk-bene karşılık gelir), gelişmiş bir farkındalık içerir. Bu da bilinçli bir zihnin oluşmasına imkan verebilir ya da vermeyebilir. Naziktir, hassastır ve meraklıdır. Kolayca incinebilir ve enerjisi kolayca hasar görebilir. “İçimizdeki Çocuk” kavramının orjinali belki de bu özgür çoçuk bendir. Geçmiş hasarlar/yaralar tamamen iyileştirildiğinde,astral ikiz, eterik çift ile birleşir; birbirlerini güçlendirir ve bilinçli ruhsal farkındalığın, keyifli bir parçası olurlar. Bir diğer mağbet, Ketherik Mağbet duygusal bedeni, zihinsel bedene bağlarken, kundalini üçüncü gözü de hara çizgisi üzerinde ki nedensel beden chakralarına bağlar.

 

Zihinsel Beden

Bir sonraki seviye, Zihinsel Bedendir ve zihin, yeryüzü, evren şebeke bağlantılarına geçitleri içerir. Budist felsefesine göre, tüm gerçek zihin tarafından yaratılır.

Zihin şebekesi/ağı, kişinin tüm gerçeklik kavramının geliştirildiği ve kaydedildiği yerdir. Zihin ağı fiziksel olarak yatay ve dikey çizgilerin kesiştiği altın renkli bir ekran olarak belirir. Düşünceler oluşurken, düşünce işlevi yetersizken ya da çalışmıyorken, bu şebekenin görüntüsü donuk, karmaşık ve düğümlenmiş haldedir. Karma, zihin şebekesinde saklanır; karmik inanışlar ve modeller programlanarak, burada iyileştirilir. Zihin şebekesi en iyi, bilgisayara benzetilebilir.

Yeryüzü şebekesi, ortak düşünce, inanç ve evren bilincidir. Kişisel zihin şebekesi, yeryüzü şebekesi ile kesişir ve bazı yerlerde gerçekten çok karmaşık görünür. Yeryüzündeki değişiklikler nedeni ile fazla enerji yüklemesi, yeryüzü şebekesinin geçici olarak zarar görmesine neden olur ve enerji ekranının üst üste yığılmış çubuklar gibi görünmesi sonucunu verir. Bu şebeke düzelene kadar, iletişim ve açık düşünememe problemleri olur. Arınma ve iyileşmenin, kişisel karma üzerindeki değişimleri, yeryüzü şebekesinin de değişmesine neden olur. Zira dünyada meydana gelen değişiklikler, kişisel düzeyde etki göstermektedirler.

Galaktik ya da evren şebekesi, zihnin diğer gezegenlerden farklı olma bilincidir. Yeryüzü ve evren şebekesi kesiştiğinde, bir çok insan için bu düzeyde ki birleşme farkındalığı zayıftır. Bu bilinç başka evrenden şifacılar, yardım için dünyaya ve dünya insanlarına katıldıkça artmaya başlar. Zihin bedenin bir sonraki beden olan ruhsal bedene bağlantısını, Celestial Mağbet (göksel/semavi mağbet) sağlar. Bu bağlantı ayrıca, taç chakra ve kişisel dönüşüm chakrasının daha belirginleşmiş bağlantısıdır.

 

Ruhsal Beden

Ruhsal beden, bir çok enerji seviyesini içerir ve bir koza gibi altındaki tüm enerji seviyelerini sarar. Yüksek/Üst Ben, bu enerji düzeyinde yerleşiktir. Geçitleri açıldığında, masum bir tanrıça gibidir ve bir takım hazırlıklar ile fizik bedene yakınlaştırılabilir. Bu seviyeye gelindiğinde üst ben, astral ikiz ve eterik çift ile birleşerek ruhsal büyümeyi ve bilinçli farkındalığı oluşturur. Tüm “ben”lerin enerjisi olduğu için, bu enerjiyi tecrübe etmek çok yoğun ve büyük bir mutluluk verir.

 

 

 

 

Nedensel (Casual) Beden

Ruhsal bedenin ötesinde ve ona I-Am Mağbeti ile bağlıdır. İki basamağı vardır; Öz Ben / Yıldız Ben (alt basamak) ve Öz Ruh/Üst Ruh (üst basamak). Bu enerji tabakalarının her biri kişilik ikizine, Öz Ben’e/Yıldız Ben’e ve daha yüksekte Tanrıça Ben’e/Yüksek Ruh’a geçiş sağlar. Öz Ben ya da Yıldız Ben, bizim ruhsal bilinç merkezimizdir. Burası, tüm yaşantılarımızın geliştiği merkez benimizdir. Bilinçli enerjiye dönüştüğü zaman, melek olarak belirir (Melekler, bizim Öz ve Tanrıça benlerimizdir). Geçiş yaptığında Yüksek Ben ile birleşir ve bütünleşir (Yüksek Bende zaten, astral ikiz ve eterik çift ile birleşmiştir). Beş galaktik chakra ve üç galaktik mağbet, alt ve üst nedensel beden seviyelerini ve Öz Ben ile Yüksek Ruhu birbirine bağlar. Yüksek Nedensel Bedende ki Tanrıça Ben ya da Yüksek Ruh, yeryüzü tekamülünde bilinen en üst enerji seviyeleridir. Bu, tüm yaşam gücü enerjimizi bulduğumuz enerjidir. Beş nedensel beden chakrası ve üç nedensel mağbet, Tanrıça Beni, Yüksek Ruha getirir ve Yüksek Ruhu, Öz Ben’e bağlar. Bu en olgun bilgelik düzeyidir ve farkındalığı da beraberinde getirir. Bu gerçekleştiğinde Tanrıça Ben/Yıldız Ben ile bağlanır ve birleşir. Bir yandan da, Üst Ben, Astral İkiz ve Eterik Çift birleşir. Bu enerjilerin hepsi tam olarak bilinçte bütünleştiğinde ve bununla birlikte bilincimiz onları içine alabilecek şekilde dönüştüklerinde, gerçekten tanrısallaşırız. 

 

Her ne kadar geçiş sıralarına göre tarif edildilerse de, enerji bedenimiz süreklidir ve varlığımızın bağlantı işlevidir. Dikey basamaklardan çok, dairesel bir pastaya benzetilerek tarif edilebilir. Farkındalık geliştikçe, daha çok bilgi açığa çıkar ve bu bedenlerin işlevleri artar. Tüm enerji bedenleri birleştiğinde, Tanrının kendisi enerji seviyelerimize girer ve onları doldurur. İnsanların olduğu gibi hayvanlarında enerji tabakaları ve kişilik enerjileri vardır.

Hiç yorum yok: