13 Ocak 2013 Pazar

Karma - Karmanın Dört Türü


KARMANIN DÖRT TÜRÜ

 

Geçmiş yaşamlardan kaynaklanan ve yaşamımızı etkileyen güçlükler dört ana grupta toplanmaktadır. Bunların anlaşılabilmesi önemlidir çünkü; büyük ya da küçük olaylar enerji yapısı ile gelecek yaşamlara taşınır. Geçmiş tecrübeler, bizim görünüşümüzü ve kişiliğimizi etkiler, geçmiş yaşamlarımızdaki olaylarda aynı şekildedir. Ölümle son bulmadığımız için bunlar daha sonraki yaşamlarımıza taşınır. Kişinin Akashic kayıtlarında kalan olumsuzluklar, acılar, yaralar yüzleşilmediği ve iyileştirilmedikleri sürece devam / tekrar eder. Karmada yer alan her şeyin iyileştirilmesinde esas, farkına varmaktır. Bir şeyin yanlış gittiğini, hatalı olduğunu anlamak, yeni bir seçim yapıp değiştirebilmeyi kolaylaştırır. Karma özgür irade ve seçim üzerine kuruludur. Eskiden karmanın değiştirilemez, dönüşü olmayan kader olduğuna inanılırdı ama günümüzde böyle değildir. Neredeyse her şey iyileştirilebilir ama öncelikle farkında olmak gerekir.  Hayatınızda bir şeyin yanlış olduğunu bilmeniz, sizin için neden yanlış olduğunu anlamanız ve daha iyisi için değişimi istemeniz gerekir. Geleneksel dinlerde ki psikolojinin aksine, günah, suç, utanç bu işleyişte fayda sağlamaz. Herkes zaman zaman negatif bir şeyler yapar, bir suç işler ve mutsuz bir yaşama sahip olabilir. Geçmişin olumsuzluklarının ve acılarının gösterilmesi, kişinin kendini suçlu hissetmesi için değil, davranışını ve farkındalığını etkilemek içindir. Amaç “o yanlıştı ve bir daha yapmayacağım” diyebilmek, kendine ve diğerlerine karşı şefkat kazanabilmektir. Suçlamak, karma için engelleyicidir. İnsanın kendisini suçlaması, başkalarını suçlaması kadar zararlıdır. Hatayı gördüğümüz ve davranışınızı değiştirdiğiniz zaman ders tamamlanmıştır ve karma serbest kalmış olur. Geçmiş yaşamınızda size zarar vermiş olan ve bugün tanıdığınız kişi, artık geçmiştekinden farklı biridir. Ne siz, ne de onlar suçlanmaya layık değilsiniz. Utanmakta aynı şekilde geçmiş yaşamlar için olumsuz bir reaksiyondur. Nasılki bizler, hepimiz Tanrıçayız ve O’dan meydana geldik, utanılacak bir şey yoktur. Ancak tabi ki sorumluluk almamız gerekir. Bizler, dünyanın, evrenin ve yaşayan her şeyin sahip olduğu, Tanrısal yaşam gücünün bir parçasıyız ve bu armağan ile gurur duymalıyız. Günümüzde, kadınlarda kendini olumsuz / değersiz görme, erkeklerde ise şişirilmiş kişilik özelliklerinin iyileştirilmesi gerekir. Bizler gezegendeki esas mucizenin birer parçasıyız; utanmaya yer yoktur; gerekte yoktur.

 

Dört karma kategorisi; Hastalıklar, İlişkiler, Yaşam Durumu, Karakter Özellikleri olarak ayrılır. Bu kategorilerden herkes, günlük hayatı içinde üzerinde çalışması gereken bir kaç şey çıkarabilir. Ama önemli olan bu hayatımızdaki problemi tespit etmek değildir, önemli olan geçmiş hayatımızda başlayan ve tekrar eden olayın, kaynağına gidebilmek ve ilk başladığı yeri bulabilmektir. Bu ve diğer gezegenlerde bir çok – bazı araştırmacılara göre binlerce – geçmiş hayatımız olduğuna göre, böyle bir tespit neredeyse imkansız gibi görünebilir. Ama değildir, çünkü Karmanın Efendileri, bu hayatımızda bir çoğunu açığa kavuşturabilmemiz için bize yardım etmek istemektedirler.

 

Hastalıklar

Bu karma, fiziksel ya da fiziksel olmayan hastalık ve durumları içerir. İnsanların aklına hemen, şu andaki hayatta yaşanan olumsuz durumdan kurtulma gelebilir. Ancak esas istenmesi gereken, hastalıkların duygusal ve zihinsel kaynaklarına giderek onları aydınlatmak / temizlemek ve daha sonra serbest bırakmaktır. Bazı hastalıklar iyileştirilemeyebilir; vücuda verilen zarar çok büyük olabilir ama hiç bir şey yapılmaz ise hastalık gelecek hayatlarda yeniden tekrar eder. Hasta olan kişi tam olarak iyileştirilemiyorsa, yine de rahatlaması için ya da kısmi iyileşme için çalışılabilir. Hiç bir zaman soğuk algınlığı, grip, vücut yaraları (çizilme, sıyrılma gibi) için iyileştirme istemeyin; bunlar kişinin kendi sınırlarındadır ve meleklerden yardım almaya gerek yoktur. Diğer yandan şekil bozukluğu ile dünyaya gelen bir kişinin, bunu düzeltme olanağı yoktur.

Olumlu sonuçlar alınan hastalıklar; Zihni sakinleştirememe, tümörler, hayat boyu süren alerjiler, yaralar, ağrılar, iyileşmeyen kemik kırıkları, kas hastalıkları, bel omuru / omurga rahatsızlıkları, dikkat toplayamama problemleri, kişilik bozuklukları, kronik uykusuzluk, kronik yorgunluk, adale sertleşmesi.......Tabiki, yapılan tıbbi iyileştirme olmayacaktır ama eğer karma serbest kalırsa durum daha iyiye gidebilir.

    

İlişkiler

Bu hayattımızda birlikte olduğumuz eşimiz / partnerimiz daha önceki pek çok hayatımızda da bizimle beraberdi ve hepsi olumlu olmayan davranış şekilleri oluşturulmuştur. Her yaşam içinde, açığa çıkarılması / temizlenmesi gereken karmaşıklıklar, zor durumlar ve terk edilme acılarını barındırır. Belirli bir hayatta yaşanan problemler, ilişkinin kendinden değil daha önce yaşanan hayattaki travma ya da ölümden kaynaklanıyor olabilir. Daha önce yaşanan acılı bir ölüm ya da ayrılma, eş ruhların şu andaki hayatta birbirlerini kabul etmelerine engel olabilir. Biri ya da her ikisi birden, farkında olmadan, bir acının tekrar etmesinden korkuyor olabilir. Günümüzdeki evlilik ya da ilişki problemleri, geçmiş yaşamda ki görmemezlikten gelme, yeterince değerlendirememe, sadakatsizlik ya da yanlış anlamalardan kaynaklanıyor olabilir. Gerçek eş ruhlar, bir çok hayat boyunca aşkı ve zorlukları deneyimleme fırsatına sahip olurlar. Şu anda yapılması gereken, şu anın ve geleceğin huzuru ve yararı için geçmişi  açığa çıkarmak ve temizlemektir.

 

Eş ruh ile olan ilişkilerin dışındaki ilişkiler de iyileştirme ihtiyacı duyarlar. Bunlar kişinin çocuğu ile, ebeveynleri ile, ortağı / iş arkadaşları ile, öğretmeni ile, arkadaşları ile, akrabaları ile ve diğer insanlar ile olan ilişkilerdir. Bu kişilerde bize karşı kötü davranmış ve zarar vermiş olabilirler. Ebeveynler ve çocuklar, bizi üzen diğer insanlar gibi, karma ile ilgili derslere ve mücadele etmemize imkan verirler. Gruplar içinde ve değişen roller ile yeniden vücut bulurken, bu hayatımızdaki ebeveynlerimiz gelecek hayatımızda çocuğumuz, öğretmenimiz arkadaşımız ya da düşmanımız olabilirler. Bu hayatımızda bizi üzen biri, daha önceki hayatımızda da bizi üzmüş olabilir. Eş ruhlarımız gibi, şu anda pozitif ya da negatif olarak bize çok yakın ve bizim için önemli olan kişilerle genelde çok uzun bir karma geçmişimiz vardır. Herhangi iki insan arasındaki sürtüşmenin kaynağını incelemek, sürtüşmenin varlığını anlayabilmeye imkan verir. Bazen sadece geçmiş yaşamın kaynağını bilmek bile, bunu açıklamak ve devam etmesine engel olmak için yeterli olabilir. Sürtüşme olsun olmasın, herhangi bir yakın ilişki için “tam karma iyileşmesi” istemek önemlidir. Böylece, hepsi açığa çıkmasada, problemler çözülüp ilişki daha rahat ilerleyebilir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki; başka bir kişinin dahil olduğu karma iyileştirme talebimiz, sadece kendimize yönelik yapılabilir. Diğer kişi eğer istiyorsa, kendisi direk olarak yapmalıdır. Bir ilişkiyi iyileştirmek istiyorsanız, bunu sadece kendi bölümümüz için istersiniz ve genelde bu yeterli olur. Kendisinin rızası ve katılımı olmadan, başka birinin karmasını değiştirmeye çalışmak çok ciddi bir hatadır, etik olarak izin verilmez ve negatif karma sonuçlarını ortaya çıkarabilir.

 

Yaşam Durumu   

Tüm hayatınız boyunca çok fazla çalıştığınız halde, hala fakirlik ile boğuşuyorsanız, bunun nedeni karmik olabilir. Geçmişte bunun nerede başladığını bularak, alınması gereken dersi anlayarak değiştirmeye çalışabilirsiniz. Belki de geçmiş yaşamınızda servetinizi / zenginliğinizi kötüye kullandığınız için fakirsinizdir. Bazen geçmiş yaşamda alınan olumlu bir karar / seçim diğer hayatlarda da devam eder ama artık olumlu bir seçim olmayabilir. Bir çocuğun üstesinden gelemediği bir acının hatırasını bastırması, onun için duygusal bir kurtuluş olabilir ama büyüdüğünde böyle davranması, ruhu ve gelişimi için zararlıdır. Yetişkin biri, böyle bir hatıra ile başedebilir ve onu iyileştirebilir; yeter ki varlığını bilsin. Yaşam durumumuz içinde, daha önce söylenenler geçerlidir. Olumsuzluk bu yaşamınızda başladı ise kaynağını görmek, bilgiyi ortaya çıkaracak ve karmik iyileşme ile serbest kalacaktır.

 

Olumsuz Karakter Özellikleri ve Huylar 

Kötü alışkanlıklar (sigara içmek gibi) ve fobiler bu kategoride yeralır. Fobilerin bir çoğu geçmiş yaşamlardan taşınmaktadır ve kaynakları bulunarak hemen ortadan kaldırılabilir. Sudan korkan bir kadın, muhtemelen geçmiş yaşamlarının birinde boğulmuştur. Yüksekten korkan biri de, daha önce yüksekten düşüp ölmüş ya da çok kötü yaralanmıştır. Şu anda gördüğümüz rüyalarda çoğunlukla karmiktir. Geçmiş yaşam durumlarından kısımlar gösterilerek, iyileştirme gereğinin fark edilmesini sağlayabilirler. Genelde rüyalar, Karmanın Efendilerine kaynakları sorulmadığında bir şey ifade etmezler. Örneğin bir kadın, rüyalarında kendini yeraltında yalnız ve korkmuş olarak görür. Geçmiş yaşamdaki kaynağına gidildiğinde, bir madenci olduğu ve bir mağarayı incelerken ipin koptuğu ve partneri tarafından bırakıldığı ve mağarada sıkışarak öldüğü görülür. O zaman kendini bırakan partneri, bu hayatında aşığıdır. Bu anının açılması ile yıllardır kendini esir alan rüya sona erer ve ilişkisi büyük ölçüde düzelir.

 

Kurtulması zor olan olumsuz karekter özellikleri ve huylarda, karma ile çalışılarak düzeltilebilir. Tırnak yemek, saçın bir bölümünü çekiştirmek, insanları dinlemeden aynı anda konuşmak gibi ...Örneğin evini düzenli tutmakta zorlanan, alışveriş ve yemek yapmak istemeyen, buz dolabında sürekli artık yemekler bulunan bir kadının, geçmişinde ya bir hizmetçi olup, hep artıkları yediği ya da çok büyük bir ordunun aşcısı olarak sürekli yemek yapmak zorunda olduğu görülmüş. Yardım istemesi üzerine yapılan karmik çalışmalar ile durum giderek düzelmiştir.

 

Bu dört kategori genelde karmadaki olumsuzlukların belli başlı kaynağıdır. Bunların anlaşılması ve daha önce anlatılan meditasyon tekniği ile işe başlanabilir. Değişimden önce karmanın bu fonksiyonlarının ve mekanizmasının anlaşılması önemlidir.

Hiç yorum yok: